Hoe Moet Je …

Hoe moet je sneller downloaden?

Internet is de snelste en makkelijkste manier om allerlei verschillende informatie en bestanden te vergaren, maar als je langzaam internet hebt kan dit wel eens voor problemen zorgen. Een snelle computer zal al aardig wat helpen, maar er zijn verschillende manieren om je snelheid van je internet te verhogen, zonder je computer te vernieuwen. Lees snel verder.


Wat heb je nodig?

– Een computer
– Een internetverbinding

Uitleg

Stap 1
Controleer je huidige snelheid bij je provider. Dit staat op je factuur, maar als je hier geen toegang tot hebt kun je ook op de website van je provider kijken. Wellicht heb je niet het snelste pakket, en kun je upgraden naar een snellere variant.

Stap 2
Begrijp hoe een internetverbinding werkt: De snelheid wordt gemeten aan de hand van de informatie welke per seconde verstuurd of ontvangen kan worden. Dit wordt meestal in megabits (dus niet megaBYTES) gemeten. De meeste ADSL-verbindingen gaan maar tot 20 Megabit, terwijl kabel verbindingen en glasvezel verbindingen vele malen sneller kunnen. 20 Mbit staat gelijk aan 8 MB (megabyte), maar deze zal zelden deze snelheid halen.

Stap 3
Sluit al je overige programma’s af tijdens het downloaden. Dit zal de computer meer geheugen geven om de dataverwerking te voltooien. Je kunt bijvoorbeeld het beste downloaden als je de computer zelf niet gebruikt.

Stap 4
Bepaal de prioriteit van uw download. Download eerst de bestanden die je echt wilt. Hoe meer bestanden je tegelijk download, hoe langzamer de bestanden downloaden.

Stap 5
Probeer op verschillende tijden te downloaden. Als meerdere mensen tegelijk een bestand downloaden kan het zijn dat de download voor iedereen langzamer wordt. ‘s Nachts gaan de downloads meestal het snelste.

Geef een reactie