Hoe Moet Je …

Hoe moet je een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam is het gedeelte wat je intypt in je browser als je naar een website gaat. Het begint meestal met www. en eindigt op een bepaalde extensie (bijvoorbeeld .nl). Met onderstaande uitleg leggen we je uit hoe je een domeinnaam kunt kopen.


Wat heb je nodig?

– Een domeinnaam in gedachten
– Eventueel een host

Uitleg

Stap 1
Bedenkt welke domeinnaam je wilt. De meest gebruikte extensies in Nederland zijn .nl, .com en .net. Afhankelijk of je gewilde domeinnaam al bezet is kun je één van deze domeinextensies keizen.

Stap 2
Ga naar who.is en type hier je gewenste domeinnaam in. Je kunt nu kijken of deze al bezet is of niet. Soms is een domeinnaam wel geregistreerd, maar niet in gebruik. Dan is deze niet te bestellen.

Stap 3
Je kunt nu een losse domeinnaam kopen. Enkele Nederlandse aanbieders hiervan zijn MijnDomein, Transip of Hostnet. Enkele internationale aanbieders zijn Domainsite, GoDaddy of Name.

Stap 4
Je kunt een domein hier kopen, en koppelen aan een eigen hosting welke al in je bezit is. Ook kun je vaak bij deze domein registrars een hosting aanschaffen.

Stap 5
Volg de stappen bij het bedrijf waar je het domein besluit te kopen.

Let op!

– Als je eenmaal een domein hebt vastgelegd is het nog wel nodig om deze te koppelen aan een hosting. Een domein is enkel de naam, om een website te plaatsen is er nog een volledige hosting nodig, wat ook aangeschaft moet worden.
– Een domein koop je normaal gesproken voor een bepaalde periode, dit is vaak een jaar. Let goed op de prijzen, aangezien veel bedrijven een lage prijs aanbieden het eerste jaar, maar het tweede jaar flink duurder worden.

Geef een reactie