Hoe Moet Je …

Hoe moet je roken?

In een paar simpele stappen uitgelegd:

 • Zoek een rustige plek waar je geen zorgen hoeft te maken over de geur
 • Steek de kant met het filter (meestal geel) aan je mond
 • Steek de lucifer/aansteker aan en hou de vlam bij het einde van je sigaret. Begin met inademen
 • Hou de sigaret tussen je middel en wijsvinger, of tussen je duim en wijsvinger
 • Zuig of adem in aan het filter en blaas de rook uit
 • Tik af en toe met je vinger op de sigaret zodat het as er vanaf valt.
 • Als je klaar bent, zorg dat de sigaret goed uit gaat.
roken

Roken op zich is niet moeilijk. Wel moet je even doorhebben hoe het moet. Gelukkig zul je dat met deze handleiding zo onder de knie hebben! Plaats ik hier toch nog even een waarschuwing: Mensen vinden het niet altijd leuk als je in het gezicht van diegene rookt, vraag dus eerst even of hij/zij er problemen mee heeft.


Wat heb je nodig?

– Een sigaret
– Een aansteker (of iets anders om de sigaret mee aan te steken)

Uitleg

Stap 1
Zoek een plek waar je zo’n 10 tot 15 minuten kunt staan, en je geen zorgen hoeft te maken over de geur. Je kunt met voorkeur het beste buiten gaan staan, aangezien de geur snel in je kleren gaat zitten. Zorg er ook voor dat anderen er geen last van hebben. Kijk dus goed waar de rook naartoe waait, en zorg dat daar niemand staat die er last van heeft.

Stap 2
Zet het einde van de sigaret (het filter, meestal geel) aan je mond. Hou het vast met je lippen. Let op dat je dit niet met je tanden doet, anders wordt het filter nat.

Stap 3
Steek je lucifer/aansteker/ander voorwerp aan en hou de vlam bij het einde van je sigaret. Begin met inademen, zodat de vlam aanblijft. Als de sigaret aan is doe je de aansteker uiteraard weg.

Stap 4
Hou je sigaret tussen je middel en je wijsvinger, of tussen je duim en wijsvinger. Als je een “hijs” wilt nemen, zuig of adem in aan het filter en blaas de rook uit. De eerste paar keren zal je zeer waarschijnlijk moeten hoesten door de rook.

Stap 5
Af en toe zal de as aan het einde van de sigaret van de sigaret af vallen. Tik dan met je vinger op de sigaret, zodat de as eraf valt (Met voorkeur in een asbak of iets dergelijks).

Stap 6
Als je sigaret bijna bij het filter is, maak dan de sigaret uit. Dit doe je door het brandende eind van de sigaret te pletten in een asbak, de grond of iets vergelijkbaars. Je kan eventueel de sigaret verder pletten.

Let op!

Stoppen met roken is veel moeilijker dan beginnen. Denk aan de consequenties.
– Omdat je een sigaret rookt ben je niet meteen stoer. Ga je sigaret niet naar andere mensen schieten, of blaas niet met opzet in het gezicht van andere mensen. Zo zorg je enkel dat het stereotype roker nog meer in stand gehouden wordt.
– Er zijn ontzettend veel verschillende types en merken die je kunt proberen. Zo heb je verschillende smaken, en ook light en heavy versies.
– Ben je onder de 16, ga dan niet roken. Het is illegaal, je ouders zijn er waarschijnlijk niet blij mee, en de geur verstoppen is erg moeilijk.
– Roken in openbare gelegenheden is vaak illegaal. Doe dit niet, tenzij je zeker weet dat het mag. Op stations zijn ook rookpalen beschikbaar. Ga hier omheen staan als je wilt roken.
– Je hebt het waarschijnlijk al 100en keren gehoord, maar roken is ongezond. Zoek eerst op wat je van roken kunt krijgen, en bedenk dan of je echt wel wilt roken.

237 reacties op "Hoe moet je roken?"

Geef een reactie

 1. Stefanie:

  Diep inhaleren ik gebruik daar voor glamm sigaretten, en de sigaret heel snel oproken dan wordt je high bij de 2e sigaret ben je lekker dizzy.

 2. Kim:

  Hoe laat je het rook door je longen Hern gaan hoe doe je dat dan