Hoe Moet Je …

Hoe moet je snel afvallen?

snel afvallen

Je wilt wat afvallen, en het liefst zo snel mogelijk? Er zijn verschillende manieren om snel af te vallen. Niet iedereen ziet hetzelfde effect bij een bepaald dieet. Mocht dit dieet wel bij jou passen kun je met deze paar snelle stappen heel snel wat kilootjes afvallen. Deze handleiding bepaalt niet wat je wel en niet mag eten, maar is meer een algemene handleiding. Veel dingen die hier in staan weet je waarschijnlijk ook al, het enige wat je nog moet doen is ze ook echt uitvoeren.


Bekijk ook onze handleiding, “snel afvallen met weight watchers“!

Wat heb je nodig?

– Niks

Uitleg

Stap 1
Wees gemotiveerd. Dit is het allerbelangrijkste van de handleiding. Blijf positief en weet van jezelf dat je het kan. Hou dit in je hoofd terwijl je probeert af te vallen.

Stap 2
Zoek naar sportscholen bij je in de buurt, en kies er 1 waar je je op je gemakt voelt. Dit is erg belangrijk. Je moet niet met tegenzin naar je sportschool gaan, omdat de mensen die er lopen je niet aanstaan. Veel sportscholen geven je de kans om te kijken, desnoods kun je elke sportschool in de buurt een keer proberen.

Stap 3
Begin een intensieve cardio minstens 3 keer per week voor ten minste 45 minuten. (Denk aan, lopende band, steps, spinnen, fietsen of iets dergelijks). Vraag aan je instructeur of hij/zij nog meer tips heeft. Misschien hebben ze zelfs groepsprogramma’s om gezamenlijk af te vallen. Beweging is de belangrijkste stap in het afvallen.

Stap 4
Ga op zoek naar verschillende diëten. Er zijn verschillende varianten online te vinden, maar je kunt ook tijdschriften of boeken gebruiken. Sonja Bakker blijft een populair afval programma, maar is niet aan te raden om snel af te vallen.

Stap 5
Kies een dieet wat bij jou eisen en wensen past. Het is absoluut belangrijk om een dieet te kiezen wat bij je leefstijl past. Als je enkel dingen mag eten die je niet lekker vind zal je eerder geneigd zijn om te stoppen. Sommige diëten zijn ook erg duur en eisen dat je speciaal eten eet wat moeilijk verkrijgbaar is (en vaak ook erg duur).

Stap 6
Hou je vast aan je dieet en je sport activiteiten. Je ziet misschien niet na 1 week resultaten, maar dit is geen reden om er meteen mee te stoppen. Pas na een maand kun je zien of het programma werkt of niet. Succes!

Let op!

– Hou verschillende tijdschriften in de gaten. Deze hebben vaak kortingsbonnen op boeken om af te vallen.
– Pillen of andere vitaminen zijn wellicht goed om in een dag af te vallen, maar let altijd op wat de effecten hiervan zijn. Het is verstandiger om het natuurlijk te houden.
– Snel afvallen kan gevaarlijk zijn, en is vaak maar tijdelijk.

160 reacties op "Hoe moet je snel afvallen?"

Geef een reactie

 1. sinem:

  ik ben sinem en ik ben bijna in 20 oktober ben ik 12 en ik ben 100 kilo kan u me helpen .

 2. Marieke:

  Dat heb je goed gezegd twan!

 3. twan:

  Willen alle kinderen beneden de 18 jaar hun mond houden over dikzijn etc?
  Je zit in de groei en je volgt je levenspatroon..groei je momenteel niet snel maar eet je nog steeds normaal, ja dan kom je aan..
  een grammetje of kilootje meer of minder is niet erg..
  je moet pas klagen als je niet sport, veel vet eet en kiloos teveel weegt..check je bmi (google) maar..

  ga eerst maar eens sportten in plaats van computeren en tv hangen..

 4. Lenneke:

  Ik ben 15 en ben 1.80 bijna… Ik weeg 58.. Hoe moet ik zo snel mogelijk afvallen… Ik voel me dik… Weet iemand een tip hoe ik af kan vallen zodat mijn ouders er niet achter komen???

 5. meisje die snel hulp zoekt:

  heey meiden ik ben 11 en ik weeg 56 kilo op zicht is mijn buik niet zo groot maar ik schaam me er voor meisje die snel hulp zoekt

 6. Ik:

  He meiden, je gewicht zit niet gebonden aan je leeftijd, maar aan je lengte! je kunt zelf je bmi ( body mass index) uitrekenen en deze geeft aan hoe goed je gewicht is.
  Gewicht / ( lengte x lengte )
  Dus bijvoorbeeld als je 60 kg weegt en je bent 1.60 meter dan doe je : 60 / (1.60 x 1.60)
  Het getal dat eruit komt is je bmi (body mass index) en in het voorbeeld is dat 23.4
  Een bmi <18.5 is een te laag getal en dit betekend dat je een hoger gewicht moet
  Een bmi tussen de 18.5 en 25.5 is een goed gewicht
  Een bmi hoger dan 25.5 houd in dat je overgewicht hebt

  1. blackwidow:

   na je 30ste gaat het een stuk moeilijker dus leeftheid speelt echt wel mee nietvoor de richtlijnen maar wel voor je figuur na je 30ste dus gewoon jong beginnen en een goed eetpatroon en sporten dan hoef je op latere leeftheid niet zo heel veel te veranderen

  2. Eder:

   Hallo Cellulitis,ik ben blij dat je zo enthousiast bent,het klopt dat het een ejtbee merkwaardig is om op deze manier over afvallen te schrijven,ik zal dan ook proberen om me nader te verklaren.Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht,en probeerde het ene crashdieet na het andere,zonder resultaat.Lichamelijk voelde ik me ook niet al te fit.Op een dag ging de knop om,ik hield mezelf voor om een jaar lang te letten op wat ik eet,en daarbij te bewegen op een manier die voor mij prettig voelt.Op deze manier had ik veel meer aandacht voor mijn gevoel,lichaam en leerde ik om te gaan met de signalen van mijn lichaam.Ik wandelde veel in het bos,ook weleens met gezelschap,ik kan me daar helemaal weer opladen,de natuur geeft veel energie.Op deze manier ben ik 15 kilo afgevallen,en die is er niet meer aangekomen.Ik eet overigens normaal,en daarbij snoep ik ook wel eens,maar omdat je lichaam en geest in balans zijn kan dat ook gewoon.Je staat gewoon op een andere manier in het leven,je hebt meer aandacht voor de dingen om je heen,en niet zo gefocust op het moeten eten.een soort mindfullness afvallen is het.Aandacht op het hier en nu,aandacht voor je eten,en minder focus op de calorien,energie opdoen in de natuur.Voor vragen kun je altijd bij mij terecht,en een intake gesprek is altijd gratis,warme groet,Lilian

 7. Isra:

  heei, ik ben 14 en bijna 15, ik ben 1.70 m, en ik ben echt heel erg dik. als laatst was ik 83 kilo maar ik denk weer dat ik ben aangekomen door de ramadan. ik heb echt hulp nodig!! plss helpp!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. blackwidow:

   15 jaar en heel erg dik?????? je bent maar 10 kilo te zwaar volgens de richtlijnen anderhalfe liter water drinken per dag en alleen eten 3x daags en na 20uur niets meer dan ben jij binnen een maand je 10 kilo te veel echt wel kwijt
   Ik ben op oudere leeftheid hierdoor 40 kilo kwijtgeraakt en me dochter van 13 in 3 weken 10 kilo veel succes
   groetjes blackwidow

   1. Ghousur:

    Hier in Praag kun je de Codex Gigas bewonderen, ik weet niet op welke menair en hoeveel glas ertussen zit, maar toch Ik ga een dezer dagen (ik woon in Praag) dat boekie toch maar eens bekijken

   2. Kamila:

    dat verklaard niet aaorwm je weet wat iemand gaat zeggen dat heb ik in ieder geval wel eens gehad je hebt het idee dit heb ik al eerder mee gemaakt dit en dit gaat er zo gezegd worden door .

 8. Angie:

  meid je bent helemaal niet dik je weeg precies goed ga maar naar hartstichting.nl daar kun je het zelf zien XXX Angie(L)

 9. ozge:

  ik ben 12 en wil graag afvallen, ik weeg 50 en ik vind dat best veel. maar is dat, ook zo? hoeveel moet je eigelijk wegen als je 12 bent???

  1. L.:

   Ik snap wat je bedoelt. Ik ben 14, ik weeg iets van 63 kilo’s, en wil heel graag afvallen voordat ik met vakantie ga.
   Er is denk niet een bepaald gewicht voor een bepaalde leeftijd. Maar ik denk zeker dat ik (voor mijzelf) 10 kilootjes wil afvallen o.i.d. Ik wil m’n buikje kwijt >_<. Ik denk dat ik in deze paar weken totdat ik met vakantie ff wat ga sporten, elke dag een beetje, en minder ongezonde dingen eten, en niet te grote hoeveelheden. Ik denk dat als je hard werkt, dat je zeker in een maand 3/4 kilo kan afvallen? En ik denk als je met vakantie bent, en dan veel zwemt, beweegt, loopt, – wat dan ook – je nog meer kan afvallen! En desnoods vraag je om hulp bij je ouders,die je bijv. kunnen motiveren om af te vallen en zo.
   Veel succes!

  2. Romy:

   uhmm… ja je weegt wel te veel voor je leeftijd.
   je moet ongeveer 40 wegen maar het ligt ook wel aan je lengte, 🙂
   sonja bakker is het beste , 🙂 x

  3. roy:

   hoe lang ben je? ik vind me zelf mollig. maar ik ben twaalf en 1.68 en weeg ongeveer 64 kilo en dat is net iets te veel.

  4. hallo:

   is gewoon normaal hoor ik ben 11 en ik weeg 43 kilO!!

   1. Martijn...Wiljedatweten:

    ik ben 11 en weeg 42,8 en ben 1,56

 10. hans:

  en nu serieus, ik ben 20 kilo afgevallen in twee maanden door het boekje “10 weken slank plan” te gebruiken. serieus werkt echt 4 maten kleiner in broek en van boordmaat 44 naar 41 gegaan. moet er nog 10. In het boekje staan lekkere en makkelijke recepten. je moet wel bepaalde eetenswaar in huis halen, maar dat is niet zo’n heel probleem. de meeste supermarkten hebben dat wel. Boek je is verkrijgbaar op bol.com. Zonder sporten! Ik denk dat het met sporten nog harder gaat en zal wel beter zijn. maar het is heerlijk om die 20 kiloos vast kwijt te zijn. veel water en groene thee drinken.
  succes

 11. hans:

  Ik heb ook het anijsdieet geprobeerd, heel simpel alles behalve anijs. XD

 12. hans:

  ik doe nu 5 dieeten te gelijker tijd. en ik blijf maar aankomen?

 13. Jesse:

  Snijboon.. 225 kg in 4 weken? Dat kan niet…

 14. snijboon:

  HELP ik ben 1,25 meter en weeg 288 kilo ik wil voor mijn vakantie nog 225 kilo afvallen ik heb nog 4 weken wie weet hoe

 15. Nienke:

  Het is belangrijk dat je niet te intensief sport als je echt vet wilt verbranden. De meeste mensen denken vaak door heel hard te sporten dat je sneller afvalt, maar door je hartslag rond de 60% van je maximale hartslag te houden, verbrand je eerder vet. Je maximale hartslag kan je berekenen door 220-je leeftijd en van dat getal 60% te berekenen om je ‘vethartslag’ te weten. Ook moet je niet te veel nadenken over wat je allemaal wel en niet mag eten, natuurlijk moet je niet dagen achter elkaar aan de vette hap gaan, maar het is vele malen prettiger om af te vallen als je ook eens ‘schijt’ aan dingen hebt. Af en toe een lekker koekje of chocola is veel ontspannender afvallen dan alleen maar streng te zijn voor je zelf en geen vet meer mogen eten!

 16. YourFantasy:

  jaa maar ik heb van die vreet kikken ik mag graag eten . :$

  dus het is makkelijker gezegt dan gedaan ! 😉

  dus wie heeft echt GOEDE TIPS!

  mvg . mij.

 17. NietMeerDik:

  Hallo iedereen die WEL serieus wilt afvallen,

  ik ben zelf begonnen met het Ei dieet.

  Maandag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 2 eieren + tomaat, koffie/thee zonder suiker of melk

  avondeten: 2 eieren, gemengde salade, (kan ook 1 groentenmix max 150gram)

  Dinsdag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 2 eieren + komkommer, opkikker, thee/koffie zonder suiker of melk

  avondeten: steak, komkommer & tomaten, salade

  Woensdag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 2 eieren + komkommer, opkikker, koffie.thee zonder suiker of melk

  avondeten: steak, komkommer tomaten, salade

  Donderdag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 2 eieren + komkommer, opkikker, thee/koffie zonder suiker of melk

  avondeten: 2 eieren, schaaltje magere joghurt, (kan ook groenten max 150gram), thee/koffie geen melk of suiker

  Vrijdag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie.thee geen suiker en melk

  lunch: 3 eieren, okmkommer, opkikker, thee/koffie geen melk of suiker.

  avondeten: vis (witte soort), salade, komkommer (kan ook groenten max 15gram)

  Zaterdag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 2 eieren + komkommer, opkikker, thee/koffie zonder suiker of melk

  avondeten: steak, komkommer en tomaten

  zondag:
  ontbijt: 2 eieren, koffie/thee zonder suiker of melk

  lunch: 3 eieren, komkommer, opkikker, thee/koffie geen suiker en melk

  avondeten: vis (witte soort), gemengde salade, komkommer tomaten

  Als je dit dieet 1 week lang volgt kan je 5 kilo kwijtraken. dit dieet is niet om langdurig te blijven volgen, maar is wel goed om alvast een start te maken.
  naast dit dieet heb ik voor mezelf een video van Zumba aangeschaft en dans elke avond 50minuten. Helpt echt goed!!!

  SUCCES !!!

 18. samira:

  ik ben 23 jaar 1.50. en 60 kilo.,,,,,vanaf nu ga ik s avonds sporten en gezsond eten,,, groet samira

 19. tip!:

  ha samira,
  eet voor je gaat sporten,
  door te eten start je “motor” op en ga je verbranden, als je dan gaat sporten zal je makkelijker afvallen.
  maar 46 is wel aan de laage kant is nu misschien leuk maar ik weet niet hoe oud je bent de gevolgen van tussen je 12e en 20e van teveel afvallen, dieeten en anorexia:

  belemmerd je groei (in de lengte) en 1.50 klinkt nog niet volgroeid (sorry)
  beschadigen van organen
  kans op onvruchtbaarheid!!
  ik kan nog wel ff doorgaan maar je snapt het idee denk wel…

 20. samira:

  hallo mensen ik heb een probleem ik ben druk met afvallen,,,,,b.v ik sport elke s morgens 30 min daarna eet ik ontbijt met allemaal eetbewust erop en dan eet ik voor de rest van de dag nieks als ik trek heb eet ik ontbijtkoek als tussendoortje en avond eten , maar ik ben nog steeds niet afgevallen , ik ben 1.50 en weeg 60 kilo ik wil graag voor de zomer 46 kilo zijn mensen HELP,,,

 21. Yoep:

  Laura
  Dat de een pasta afraad en de andere juist aanraad heeft te maken met welk doel je wil.

  Pasta is een complexe koolhydraat en geeft dus langzaam af echter zijn aardappelen en rijst beter vormen doen nog langer er over om hun energie af te geven.

  als je dus wilt afvallen kan je beter dat gaan eten

  Het belangrijkste is dat je i.p.v. 2000 calorieën maar 1800 calorieën gaat nuttigen en erbij gaat sporten

  Niet snoepen en veel water drinken ( 3 a 4 liter over de dag verdeeld ) en kleine maaltijden 3 “grote” en 3 tussendoortjes bijvoorbeeld

  zowel lichte kracht training als bewegen( dus bijvoorbeeld fietsen, wandelen minstens 30 minuten per dag en desnoods meer )

  en je zal zien dat je langzaam maar blijvend zal afvallen mits je deze stijl vast houd en niet gaat vervallen in je oude levens stijl.

  succes verder

 22. Lauraa:

  Vind t wel raar dat de 1pasta aanraad en de ander juist afraad. Maar goed ik zal toch wat meer dicipline moeten hebben. Ik wil graag voor juni 8kg kwijt. Max 10. Ik weeg nu 78kg en ben 166. Door mijn extreem vrouwelijk figuuur en brede heup en schouders weet ik dat t onmogelijk is om 63kg te wegen. Wat mijn ideale moet zijn. Dus 70 tot 68 lijkt me een redelijk doel. Maar hoe krijg ik de kilo’s t beste er vanaf?

 23. Yoep:

  De kunst van afvallen zit hem niet in de korte termijn maar juist kijken op de lange termijn als je permanent van de kilo’s afval.

  Een flink aantal tips gaan nu komen op een rij
  – werk volgens een plan en doel dat je zelf denk te kunnen halen ( wees eerlijk naar je zelf beter eerst een klein doel is beter voor je motivatie en makkelijker te halen)
  – Gebruik een voeding schema ( bij een dieet krijgt iedereen de kriebels maar echter is het alleen een levensstijl)
  – grootste fout die mensen maken alleen cardio en koolhydraten schrappen ( ook het gaat heel rap maar op den duur is je verbranding helemaal kapot.)

  het totaal aantal afgevallen kilo’s was 10 kilo aan vet!!!! dus geen spieren verbrand door weinig koolhydraten en veel cardio. het heeft echter denk ik 3 a 4 maanden geduurd ( had sneller kunnen zijn maar ik was geen man van de cardio toen!)

  Het is allemaal leuk dat cardio en hard rennen echter kom je op een moment met weinig eten dat je spier aan het gebruiken ben om aan energie te komen, met andere worden je verliest gewicht(spier) en denkt dat je goed bezig, maar dat ben je nu juist niet. Hoe meer spierweefsel jij heb hoe hoger je verbranding en hoe meer dagelijkse behoefte is aan calorieën.

  Aantal tips voor goede voeding eet genoeg groente en fruit deze bevatten namelijk allemaal vezels en van vezels meot je lichaam gaan werken om deze te verteren. dit zorgt dus voor verbranding.

  houd je voeding zo dat je ongeveer 35% eiwitten 65 koolhydraten en 15 % vetten( ja gezonde vetten)

  Ja gezonde vetten heb je nodig zoals ( lijnzaad olie ,olijf olie, zonnebloem olie ,walnoten)
  eiwtten zijn belangrijk voor dat beetje spier dat je heb te onderhouden of op te bouwen neem ongeveer per kilo vet vrije massa 1 tot 2 gram eiwit afhankelijk van je doel ( opbouwen van ook spier of onderhouden)

  En Koolhydraten eet geen suiker snelle koolhydraten allen complexe koolhydraten.
  Snelle koolhydraten zorgen voor een insuline piek wat een nadelige effect heeft het zorgt juist voor vetopslag ( snelle kollhydraten zijn suikers frisdrank snoep alle zoete dingen eigenlijk) en dat willen we juist niet. door nu complexe koolhydraten( langzame koolhydraten ) te eten ( pasta rijst aardappelen brinta havermout Volkoren brood) zal je afgifte van koolhydraten over de dag beter zijn

  Wat ook zeer belangrijk is als je echt snel resultaat wil neem i.p.v 3 grote porties 6 kleine porties.

  als mensen hulp nodig hebben met een correct voeding schema ,trainings schema kan ik ze altijd op weg helpen.

 24. YourFantasy:

  HELLLPPP! 😮

  1. xMaryy:

   @ YourFantasy

   Ik wou toch echt even zeggen dat 25 kilo toch echt iets teveel is voor jouw lengte. Ik zelf ben 17, ben 1.56 en ik weeg 49 kg. Zelfs als ik 55 zou wegen zit ik nog op een heel goed gewicht. Waarom probeer niet eerst om 5 tot 7 kilo kwijt te raken? Misschien ben je daarna wel tevreden!

   En het is belangrijk dat je let op wat je eet. Ga niet elke dag (zoals ik altijd deed xD) patat kopen uit school en snoep niet teveel. Ik fiets elke dag een half uur, ik loop veel en ik eet gewoon normaal. (Dus als ontbijt een broodje, lunch een broodje en dan gewoon een warme maaltijd) Natuurlijk kan het geen kwaad als je eens een tussendoortje neemt, maar niet teveel.
   En sporten is natuurlijk ook altijd goed.

 25. YourFantasy:

  hallo ik ben een meisje van 15 jaar

  ik ben 1, 60 & weeg 62 kilo ,

  en ik wil minstens 25 kilo kwijt.

  Wie kan me meer goede tips geven Die wel echt helpen!!

  xx.

  1. Eline:

   Doe eens normaal joh!!! 25kg? Ik hoop dat dat een typfout is want anders heb je echt anorexia!!!ik ben 1.65 en weeg 55kg. Is prima voor mij! Ik kan max nog 4kg kwijt maar dan zit ik al tegen ano aan! ik hou het dus lekker bij 55kg!

  2. Kadir:

   Omg Yourefantasy
   ik ben 13 Ik heb overgewicht
   ben 1,73 en weeg 88kilo ik woog 2 weken geleden 93 kilo En jij met je 62 kilo wilt er 25 van af dat is Niet normaal jij moet gewoon zo blijven ik moet pas afvallen maar jij niet
   En als mensen zeggen dat je dik bent niks van aantrekken

   Alstijd alsmense over gewicht begonnen te praten Ging ik weg of probeerde ik eht gesprek te veranderren Want het komt meesal tog uit op maar Kadir hoeveel weeg jij nou eigenlijk
   En dan zij ik meestal ik zou het niet weten…

   Maar nu weet de halfe wereld bijna dat ik nu 88 kilo weeg 😀
   En het boeid me niet wat anderre vinden Het zij MIJN! killo’s Het is mijn vet het is mijn gewicht als het anderre mensen Zo veel intreseert mogen ze best van mij 10 killo hebben
   hoor

   Uw BMI is: 29.74
   Dit betekent dat u 14 kilo moet afvallen om een ideaal gewicht te bereiken.
   Dit is de mijne
   dat i mijn BMI ik heb joune ook maar uitgereknd en daar staat hoeveel jij zou KUNNEN afvallen Uw BMI is: 24.22
   Dit betekent dat u 6 kilo moet afvallen om een ideaal gewicht te bereiken.

   1. Martha:

    Onlinemoney55 zegt:Als je een nieuw resultaat wilt zien dan moet je uwneie keuzes maken. Je resultaat tot nu toe en je lichaam op dit moment is ontstaan door de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt.kijk op swookies.nl

 26. Hakuna Matatta:

  Hoi,

  Afvallen is heel simpel.
  Drink 2,5 liter water per dag, sport elke dag een half uur of meer.

  Je moet genoeg eten,
  eet ‘s morgens gewoon je ontbijt, 1 of 2 boterhammen met jam

  Rond 10 uur eet je 1 appel, en bij je lunch eet je 2 boterhammen.

  Rond 4 uur eet je nog een appel & je avondeten doe je gewoon normaal wat je anders ook doet. Je moet alleen oppassen met je aardappels, en pak niet een te groot stuk vlees.

  Dan komt het gewoon goed 😉

  En al die mensen die zeggen dat je moet braken als het niet lukt: NIET DOEN! Je wil toch geen annorexia?

 27. PVV'er:

  @kaka

  haha een dikke marokkaan 😛

 28. wendie:

  hoi, is er iemand die mij kan vertellen hoe ik 10kilo kan afvallen in een zeer korte tijd t liefst in 2 maanden……… ik werk hele dagen en heb 2 kinderen dus heb echt niet zo heel veel tijd om naar een sportschool te gaan klinkt raar maar het is niet makkelijk om een oppas te regelen om een paar dagen in de week s’avonds naar een sportschool te gaan… er moeten toch andere manieren zijn.????

 29. Shelley:

  Lieve mensen,

  Het beste blijft toch (hoe cliché het ook klinkt) sporten, gezond en matig eten. Op deze manier “went” je lichaam als het ware aan het afvallen en ben je binnen de kortste keren wat kilo’s kwijt. Ikzelf heb talloze pillen geprobeerd om het afvallen te versnellen, maar geen van alle helpen (zit echt 100% tussen je oren, sorry…) …

  Succes! Groetjes

 30. Marga:

  Ik zit in een rolstoel dus naar de soortschool gaat niet lukken.
  Hoe kan ik dan toch snel afvallen?

  1. snelafvallen:

   Marga, dit kun je bereiken door goed op je voeding te letten.
   Het aantal calorieen dat je binnenkrijgt moet minder zijn dan je op een dag verbrand.
   Drink veel water, dit helpt je stofwisseling te versnellen en geeft je maag een vol gevoel.
   Ook kun je oefeningen doen met je armen waardoor de verbranding van calorieen versneld wordt.